Alle ferries van en
naar Frankrijk

Ferry Frankrijk, de wereld van de ferry’s in het land van kaas en wijn

Met de ferry vanuit Nederland naar Engeland en van daaruit door met de boot naar Frankrijk is een leuke reis om te maken. Als je de auto meeneemt kun je hier een leuke rondreis van maken waarbij je vervelende files vermijd en je onderweg kunt genieten van een maaltijd en een fijn bed. Vanuit Frankrijk kun je echter nog verder doorreizen met de ferry.

Ferry Frankrijk

Met de boot naar Frankrijk kan vanuit Engeland en Ierland. Vanaf het zuiden van Engeland zijn er veel ferry’s die de overtocht mogelijk maken. De dichtstbijzijnde mogelijkheid is vanaf Dover naar Calais of Duinkerke. Als je wat meer van Engeland wilt zien is het misschien leuk om te kiezen voor Poole of Plymouth van waaruit je naar bijvoorbeeld Cherbourg-Octeville of Roscoff kunt varen. Je kunt er ook voor kiezen de reis wat langer te maken en via Ierland te reizen. Vanaf Dublin, Rosslare of Cork maak je met veel gemak de overtocht naar Frankrijk.

Veerboot Frankrijk met een zuidelijk tintje

Wie van de zon houdt, weet dat Zuid-Frankrijk goed toeven is. Vanaf de zuidelijke havensteden kun je echter nog zuidelijker varen per ferry. Vanaf Marseille vertrekken er veel ferry’s vanuit Frankrijk naar andere landen. Zo vertrekt er vanaf hier een boot naar Tunis in Tunesië, maar ook Algerije is vanaf hier te bereiken. Als je vanuit Marseille naar Algerije wenst te reizen, heb je keuze uit maar liefst vijf bestemmingen; Oran, Algiers, Bejaia, Skikda of Annaba. Als je er een rondreis van zou willen maken, kun je vervolgens doorrijden naar Marokko, naar Nador of Tangiers. Vanaf hier vertrekt een boot naar Frankrijk, waarbij je aankomt in Sete, in de buurt van Montpellier.

Ferry’s binnen Frankrijk

Met de ferry is het ook mogelijk het Franse eiland Corsica te bereiken. Vanuit drie verschillende steden op het vaste land kun je maar liefst naar zes steden op het eiland varen. Ook zeer geëigend om in een rondreis mee te nemen dus.

Routes van Frankrijk