Met de ferry vanaf
Aberdeen

2 vaarroutes

Aberdeen

Aberdeen is een havenstad met de grootste zeehaven van noordoost-Schotland. Vanaf deze haven vertrekken veerboten naar de Orkney-eilanden en de Shetlandeilanden.

Zes belangrijke wegen verbinden Aberdeen met de rest van Schotland. De A90 de doorgaande noord-zuidroute die Aberdeen met Edinburgh, Dundee, Brechin en Perth in het zuiden en Ellon, Peterhead en Fraserburgh in het noorden verbindt. De A96 is de weg naar Elgin en Inverness in het noordwesten. De A93 is de belangrijkste weg naar het westen, in de richting van Royal Deeside en de Cairngorms. Na Braemar loopt deze weg zuidwaarts, en vormt zo een alternatieve (toeristische) route naar Perth. Ook de A944 loopt vanuit Aberdeen naar het westen, naar Westhill en Alford. De A92 loopt zuidwaarts naar Montrose en Arbroath. De A947 loopt Aberdeen naar Dyce en verder naar Newmachar, Oldmeldrum, Turriff, Banff en Macduff.

Station Aberdeen is het centraal station van Aberdeen en is bereikbaar vanuit onder meer Edinburgh, Glasgow, Inverness en Londen. Lokaal openbaar vervoer wordt verzorgd door de bussen van First Aberdeen.

Aberdeen Airport in het nabijgelegen Dyce is de internationale luchthaven van de stad. Het vliegveld is tevens een van de drukste commerciƫle helikopterhavens ter wereld, vooral dankzij de olieindustrie. Vanaf het vliegveld kan men met het openbaar vervoer Aberdeen bereiken door de 80 Dyce Airlink naar station Dyce te nemen en daar over te stappen in de trein naar station Aberdeen.