Met de ferry vanaf
Amsterdam IJmuiden

1 vaarroutes

Ferry’s vanaf IJmuiden, Amsterdam

Als je een overtocht naar Newcastle hebt geboekt, begint je reis bij IJmuiden, Amsterdam. Dit is een behoorlijk grote haven waar veel te zien is. Vanaf hier vaar je met DFDS Seaways naar Newcastle, maar soms varen vanaf hier ook grotere cruiseschepen naar verre bestemmingen. Ook als je zelf niet mee gaat op een cruise, is de haven leuk om eens te bekijken.

Bereikbaarheid haven IJmuiden

Of je nou met de auto op de ferry wilt, of als je liever de auto in de haven laat staan, IJmuiden is goed te bereiken met de auto. Er is een speciale parkeerplaats aanwezig waar je de auto meerdere dagen kunt laten staan tegen een vast tarief. Met het openbaar vervoer is het ook allemaal goed geregeld. Met de trein of bus reis je naar Amsterdam Centraal Station. Vanaf hier rijdt een pendelbus speciaal voor mensen die met de ferry naar Newcastle willen varen. Deze pendelbus boek je tegelijk met de rest van je reis. Vervolgens word je netjes voor de terminal afgezet vanaf waar je kunt gaan inchecken.

Wachten in de terminal IJmuiden

In de haven van IJmuiden zijn verschillende mogelijkheden om nog even iets te drinken of te eten. Natuurlijk is een kijkje bij de schepen ook leuk om te doen terwijl je wacht. In de terminal zelf zijn toiletten aanwezig, kun je gebruik maken van wifi en is het ook mogelijk de tijd te doden in een leuke bar waar je lekker iets kunt drinken en eten.

De overtocht met de ferry naar Newcastle

Tijdens de overtocht kun je gebruik maken van je cabine om lekker te kunnen slapen. De volgende dag uitgeslapen in Newcastle aankomen is wel zo prettig. Verder heb je de keuze uit meerdere restaurants aan boort van de ferry, om te genieten van een lekker diner of een goed ontbijt. De kinderen kun je vrij laten in de kinderspeelplaats terwijl je zelf in een van de barretjes plaatsneemt om de dag af te sluiten. Een ontspannen overtocht met de ferry van DFDS Seaways.

Routes van Amsterdam IJmuiden