Met de ferry vanaf
Calais

2 vaarroutes

Vele mogelijkheden in Calais

Vanaf Nederland is het een eenvoudige en niet zo lange reis naar Calais. Omdat Calais op het smalste punt van Het Kanaal ligt, is de oversteek naar Dover de kortste oversteek van het Europese vasteland naar Engeland. Daarbij zijn er zeer veel aanbieders die jou willen helpen vanaf Calais de overkant te bereiken, waardoor je veel keuze hebt en ook nog eens prijzen kunt vergelijken.

Eurotunnel of ferry vanaf Calais

Vanaf Calais heb je twee mogelijkheden om naar Dover te gaan. Je kunt kiezen de overtocht te maken per ferry, of Het Kanaal over te steken met de trein via de Eurotunnel. Via de tunnel kost het je slechts 35 minuten aan reistijd om aan de overkant te komen. Als je kiest voor de boot duurt de reis iets langer, maar onderweg kun je gebruik maken van een restaurant, verschillende bars, winkels of gewoon lekker uitwaaien op het dek van het schip. Hier heb je ongeveer 1 uur en 30 minuten de tijd voor. Daarbij heb je de keuze uit drie ferry maatschappijen; P&O Ferries, DFDS Seaways en My Ferry Link.

Bereikbaarheid ferry’s en Eurotunnel

Zowel de haven als de treinen zijn goed bereikbaar met de auto. Beide zijn ze direct verbonden met de snelweg waardoor een snelle aankomst en een snel vertrek vanaf hier mogelijk is. Als je met de trein komt kun je vanaf Calais Ville met een speciale busdienst naar de haven gebracht worden. Er rijden geen speciale bussen naar de terminal van de Eurotunnel, aangezien je enkel via deze weg kunt gaan als je een motorvoertuig bestuurd.

Faciliteiten terwijl je wacht

Terwijl je wacht op de ferry of de trein om de overtocht te maken, kun je nog even gebruik maken van een toilet, een hapje eten en iets drinken en je hebt ook de mogelijkheid geld te wisselen. Vervolgens volg je de borden en kun je aan boord gaan van de ferry of de trein. Welke manier je ook kiest, je weet zeker dat je gebruik maakt van een van de snelste manieren om van Frankrijk naar Engeland te komen.