Met de ferry vanaf
Dover

2 vaarroutes

Dover, een van de drukste havens ter wereld

De haven van Dover is een van de drukste havens ter wereld, door alle passagiers en voertuigen die vanaf hier Het Kanaal willen oversteken. Dover ligt zeer strategisch voor een oversteek naar het vaste land, omdat Het Kanaal op dit punt het smalste is. De oversteek kan hierdoor relatief goedkoop worden aangeboden en de reistijd is een stuk korter dan via andere routes. Het is dus mogelijk vanaf Frankrijk naar Engeland over te steken terwijl je minder betaalt en je een kortere, totale reistijd hebt. Daarom is Dover een zeer geliefde haven voor veel reizigers.

Ferry maatschappijen vanaf Dover

Vanuit de haven van Dover zorgen drie ferry maatschappijen voor de oversteek naar Frankrijk. Met DFDS Seaways kun je de overtocht maken naar Duinkerken en Calais. P&O Ferries en My Ferry Link verzorgen enkel de overtocht naar Calais. Als je zonder auto reist moet je even goed opletten welke ferry maatschappij je kiest, want het is niet altijd mogelijk zonder auto mee te reizen naar de overkant.

Bereikbaarheid Dover haven

Als je met de auto bent kun je op het haventerrein de borden volgen van de maatschappij waar ji de overtocht mee gaat maken. Voor je op de boot staat kun je twee keer gecontroleerd worden. Eén keer door de Franse douane en een keer door de Engelse. Vervolgens kun je inchecken of tickets kopen. Daarna word je naar een parkeervak geleid waar je moet wachten tot je aan boord kunt gaan. Als je met de trein komt, kun je vanaf station Dover Priory lopend of met een taxi naar de haven toe. Vervolgens komt een pendelbus je ophalen vanaf de terminal. Deze brengt je direct naar het schip, echter kom je nog wel langs de Franse douane. Zodra je op een ferry bent, kun je tijdens de overtocht gebruik maken van een van de restaurants aan boord, iets drinken in een bar of misschien zelfs even shoppen. Je hoeft je niet te vervelen tijdens de reis.