Met de ferry vanaf
Duinkerke

1 vaarroutes

Tijd besparen met de ferry vanaf Duinkerken

Om een lange reistijd vanaf Nederland naar Engeland te verkorten, kun je als alternatief gebruik maken van de ferry in Duinkerken, Frankrijk. Vanaf hier vertrekt ongeveer twaalf keer per dag een schip naar Dover. De ferry vaart in ongeveer 2 uur naar Engeland, waardoor dit een behoorlijk snelle overtocht is.

Bereikbaarheid haven Duinkerken

Van Nederland naar Frankrijk lijkt een hele reis, maar Duinkerken ligt helemaal in het noorden van dit prachtige land, net over de grens met België. In iets meer dan drie uur kun je vanuit Utrecht in Duinkerken zijn. Dat betekent dat je via deze route binnen zes uur in Dover zou kunnen zijn, als alles meezit. Als je met de auto de overtocht wilt maken, staat alles goed aangegeven zodat je snel de terminal van DFDS Seaways kunt vinden. Ook met de trein is Duinkerken goed te bereiken. Je kunt hierbij reizen via Parijs, of via station Lille-Europe.

Faciliteiten in de terminal van Duinkerken

In de terminal van DFDS Seaways kun je nog even gebruik maken van het toilet en een klein hapje en een drankje nuttigen in het café wat daar aanwezig is. Ondertussen zie je het schip al klaarliggen. Het is de bedoeling dat je een uur voor vertrek aanwezig bent bij de terminal, dus zorg wel dat je op tijd van huis vertrekt. Je weet tenslotte nooit wat je onderweg tegenkomt.

De overtocht met de ferry vanaf Duinkerken

Tijdens de korte overtocht, kun je op de ferry gebruik maken één van de drie restaurants, lekker iets drinken in een van de bars, shoppen in de winkel aan boord of genieten in de Seaview Lounch. De overtocht is een van de kortste overtochten tussen het Europese vasteland en Engeland, maar ook bij deze korte reis zal het je aan niets ontbreken.

Routes van Duinkerke