Met de ferry vanaf
Folkestone

1 vaarroutes

De Eurotunnel in Folkestone

Als je niet met de boot wilt reizen, maar nog sneller naar de overkant wilt gaan, dan kun je kiezen vanaf Folkestone de trein te nemen. Deze brengt je in slechts 35 minuten van Folkestone naar Calais. Een bijzondere ervaring en een vlotte reis.

Snelle verbinding

De terminal van de Eurotunnel, oftewel de Kanaaltunnel is aangesloten aan een doorgaande snelweg. Hierdoor je de trein goed te bereiken en ook als je aankomt in Folkestone, kun je meteen op weg gaan naar de plaats van bestemming. Op deze manier is niet enkel de reis door de tunnel heel snel, maar ook de reis van en naar de terminal. Dit maakt het gebruik van de Eurotunnel erg plezierig. Daarbij vertrekt er vier keer in het uur een trein, waardoor je ook nooit lang hoeft te wachten tot je mee mag.

Faciliteiten Eurotunnelterminal in Folkestone

Bij de terminal in Folkestone heb je de gelegenheid even rustig te wachten als je dat wilt. Je kunt even lekker winkelen, nog even een hapje eten en iets drinken en natuurlijk gebruik maken van de toiletten. Als je nog niet van tevoren geboekt hebt, kun je hier ook tickets halen bij een ticketmachine. De kosten voor een oversteek zijn per auto met een maximum van 9 personen. Je hoeft dus niet per persoon te betalen, wat deze reis voordeliger laat uitkomen als je met meerdere mensen bent. Voor huisdieren moet je wel wat extra betalen.

Tijdens de reis door de Eurotunnel

Vervolgens word je door borden en een aantal controleposten naar de treinen geleid. Medewerkers staan klaar om je aanwijzingen te geven terwijl je de trein in rijdt. Tijdens de overtocht is het de bedoeling dat je in of bij de auto blijft. Je kunt wel even je benen strekken, maar het liefste in de buurt van je auto. Er zijn toiletten aanwezig. Onderweg lopen er medewerkers rond waar je vragen aan kunt stellen, mocht dat nodig zijn. Via digitale borden word je onderweg op de hoogte gehouden van allerlei informatie en voor je het weet zit je reis erop en ben je weer op het Europese vasteland.

Routes van Folkestone