Met de ferry vanaf
Hull

2 vaarroutes

Overtochten vanaf Hull

Als je vanaf Hull uit Engeland vertrekt, heb je de keuze uit twee ferry’s. Beide ferry’s zijn van P&O Ferries, maar de een heeft een overtocht naar Nederland, Rotterdam Europoort en de andere een overtocht naar België, Zeebrugge. Als je naar de haven van Hull toe rijdt, moet je hier dus even goed opletten.

Bereikbaarheid Hull haven

Als je op vakantie bent geweest met de auto, is het zaak de juiste route terug te vinden naar de haven. Vanaf het stadscentrum van Hull volg je de borden King George Dock & Ferries, waarna je de haven al vrij snel in zicht krijgt. Hier zal je al vrij snel zien welke terminal bedoeld is voor de bestemming Rotterdam Europoort en welke terminal voor de bestelling Zeebrugge. Als je met de trein komt, kun je vanaf het station in Hull overstappen op de bus. Deze brengt je rechtstreeks naar de P&O terminal. De voetgangers die met de ferry naar Rotterdam willen, moeten naar terminal 1 toe. De voetgangers die naar Zeebrugge reizen met de ferry, gaan naar terminal 2.

Faciliteiten aan boord en in de terminal in Hull

De faciliteiten in de terminal van Hull zijn beperkt, maar er zijn sowieso toiletten aanwezig voor het geval je hoge nood hebt. De haven van Hull is interessant om eens wat beter te bekijken en als je iets wilt drinken of drinken, zijn er in de terminal automaten aanwezig. Het goede leven komt zodra je weer aan boord stapt van de ferry. Tijdens de overtocht kun je gebruik maken van wifi en je vermaken met de geboden entertainment. Welke overtocht je ook neemt, er staat je weer heerlijk eten te wachten in een van de restaurants die zich aan boord bevinden. Je kunt gezellig iets drinken in een van de bars terwijl je uitkijkt over zee, of wat denk je van live muziek tijdens de overtocht? Je kunt ook helemaal losgaan in de bioscoop, of juist lekker rustig achterover zakken tijdens een film in de bioscoop. Wil je tijden de overtocht liever slapen, dan kun je je terugtrekken in je hut.