Met de ferry vanaf
Newcastle

1 vaarroutes

De ferry haven van Newcastle

Als je in het prachtige Newcastle bent geweest of vanaf hier verder bent gereisd door Engeland of naar Schotland, kun je vanaf hier ook weer met de ferry de overtocht maken naar Nederland. In de haven van Newcastle is van alles te zien en dan hebben we het nog niet eens gehad over de stad zelf. Mocht je dus de stad nog niet bezocht hebben, dan is de dag van je vertrek nog een prachtige gelegenheid dit toch nog even te doen. Vervolgens zorg je dat je op tijd bij de ferry bent en je de dag kunt afsluiten onder het genot van een hapje en een drankje terwijl je huiswaarts vaart richting IJmuiden.

Bereikbaarheid van de ferry haven Newcastle

Als je de overtocht weer met auto en al moet aanvaarden en je nog niet in de buurt bent, is het verstandig Newcastle aan te houden. Vanaf staat er duidelijke bewegwijzering richting de haven en de terminal van DFDS Seaways. Als je met het openbaar vervoer bent gekomen, kun je vanaf het station van Newcastle met een speciale bus rechtstreeks naar de ferry gebracht worden. Dit is allemaal erg goed geregeld.

Faciliteiten in de terminal Newcastle

Als je nog even moet wachten in de terminal voordat je aan boord kunt gaan, kun je gebruik maken van de faciliteiten in de terminal zelf. Je kunt hier een hapje eten in het café, even lekker zitten in de bar, even op koopjesjacht in de winkel en natuurlijk gebruik maken van het toilet. Daarnaast is er ook een wisselkantoor aanwezig.

Tijdens de overtocht vanaf Newcastle

Aan boord van de ferry kun je lekker je cabine in duiken om te genieten van een goede nachtrust, of je kunt plaatsnemen in een van de restaurants om even een hapje te eten. Nog even gezellig iets drinken in een bar terwijl je geniet van het uitzicht, je verschansen in de bioscoop, een gokje wagen in het casino terwijl je de kinderen lekker laat spelen in de speelkamer. Een lekker ontspannen overtocht voor iedereen.