Met de ferry vanaf
Rotterdam Europoort

1 vaarroutes

Met de ferry vanaf Rotterdam Europoort

Vanaf Rotterdam Europoort kun je met de ferry van P&O naar Hull in Engeland varen. Deze haven van Rotterdam is er een van wereldniveau. Dagelijks is het hier een komen en gaan van grote schepen die goederen vervoeren over de hele wereld. Het totale havengebied van Rotterdam is 40 km lang. Je kijkt hier je ogen uit als je aankomt om met de ferry de overtocht te gaan maken.

Bereikbaarheid ferry Rotterdam Europoort

Als je met de auto komt is het misschien een beetje spannend om door zo’n groot havengebied te rijden, maar als je de borden Engeland en P&O Ferries volgt, wijst het zich vanzelf. Hier kun je met de auto de ferry op rijden, of je auto parkeren op het parkeerterrein waar je auto een aantal dagen mag blijven staan. Als je met het openbaar vervoer komt kun je zowel via Amsterdam als via Rotterdam reizen. Vanaf beide steden vertrekt vlakbij het Centraal Station een bus die je naar de terminal van P&O Ferries in de haven brengt. Je hoeft dus niet een eind met je bagage te slepen.

De P&O terminal

In de terminal kun je je inchecken voor vertrek. Voor je aan boord mag moet je nog even wachten, maar vervelend hoef je je niet. In de terminal zijn winkeltjes te vinden waar je even lekker in rond kunt snuffelen. Als je zin hebt in iets te drinken of te eten, kun je plaatsnemen in het café of het restaurant dat zich ook in de terminal bevindt. Zo kun je al ontspannen beginnen voor de overtocht daadwerkelijk aanvangt.

De overtocht naar Hull vanaf Rotterdam Europoort

Eenmaal op de ferry kun je tijdens de overtocht genieten van vele faciliteiten aan boord. Je kunt gebruik maken van je comfortabele cabine om even lekker te slapen, je kunt eten in een van de restaurants die zich aan boord bevinden of een drankje nuttigen in een van de bars. Daarnaast kun je ook lekker losgaan in de disco, genieten van live muziek of een leuke film kijken in de bioscoop. Kortom, een geslaagde overtocht.

Routes van Rotterdam Europoort