DFDS Seaways

22 vaarroutes

1 ferries

DFDS Seaways

De ferry maatschappij DFDS Seaways is de grootste aanbieder van ferry overtochten van Noord Europa. Een heel spinnenweb van vaarroutes ligt over de zee in het noorden van Europa heen. Ook vanuit Nederland vertrekken er ferry schepen van deze maatschappij op weg naar een andere bestemming.

De eenheid van DSDF Seaways

DFDS Seaways heeft 55 schepen beschikbaar om passagiers en vracht te vervoeren over 25 routes. Jaarlijks gaan er heel wat mensen mee op de overtochten met deze ferry maatschappij. Zowel voor zaken en vakanties, als voor het transporteren van vrachten. DFDS Seaways heeft al een lange geschiedenis achter zich en ze lijken enkel groter en groter te worden. In 2010 hebben ze de scheepvaartmaatschappij Norfolkline overgenomen. Hierdoor werden ze een van de grootste ferry maatschappijen van Europa. In 2011 besluiten ze alle schepen die ze hebben te schilderen in één herkenbaar jasje. De mengelmoes van verschillende schepen door overnames wordt vanaf dat jaar een eenheid.

Verrassende ferry routes van DFDS Seaways

Vanuit IJmuiden, bij Amsterdam, vertrekken er dagelijks schepen van DFDS Seaways naar Newcastle in Engeland. Deze route en minicruise bestaat al zeer lang en lijkt enkel populairder te worden. Ook vanuit Duinkerken en Calais, Frankrijk, varen er schepen naar Engeland. Deze komen aan in het prachtige Dover. Dit zijn echter lang niet de enige routes doe DFDS Seaways rijk is en ook niet de enige routes die bij ons in de buurt te varen zijn. Vanaf België kun je de oversteek maken naar Noorwegen en Zweden. Ook vanaf het Verenigd Koninkrijk gaan er een aantal routes die kant op. In het noorden van Europa worden veel landen met elkaar verbonden door DFDS Seaways. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Duitsland met een ferry de oversteek maken naar Rusland. Een van de meest opvallende routes van deze ferry maatschappij is de eenzame route in het zuiden van Europa. Deze gaat van Marseille in Frankrijk, naar Tunis in Tunesië. De wereld lijkt voor je open te liggen met DFDS Seaways.

DFDS Seaways routes en tijden

Schepen van DFDS Seaways

Crown Seaways
Crown Seaways
  • Lengte: 171 m
  • Passagiers: 2136
  • Faciliteiten: restaurant, speelplaats voor kinderen, winkel, wifi, bioscoop, discotheek, bar