Route van Calais
naar Dover


Calais
Frankrijk
Dover
Engeland
 
  Tijd: ± 2 uur en 30 minuten
  Afstand: 41.7 km
  Prijs: ± €100
  Afvaart: 10 keer per dag
  Operator: DFDS Seaways
 
  DFDS Seaways

Calais Dover, een snelle reis naar Engeland

Vanaf Nederland gaan er een aantal ferry’s naar Engeland toe. De overtocht duurt echter relatief lang en als je liever snel op de plek van bestemming wilt zijn, kun je ook voor een alternatieve route kiezen. Deze route voert je ook over het water, maar je kunt een groot deel met de auto doen en je steekt Het Kanaal over op het smalste deel. Daardoor kun je heel wat tijd besparen.

Aanbieders overtocht Dover vergelijken

De reis Calais Dover kun je maken met drie verschillende aanbieders. P&O Ferries, DFDS Seaways en Seafrance maken het mogelijk de overtocht Dover te maken vanaf Calais. Voor de overtocht Calais geldt natuurlijk hetzelfde. Online kun je heel makkelijk de kosten vergelijken zodat je goed kunt beslissen met welke ferry je de oversteek wilt maken. Er zit echter niet enkel een verschil in prijs, maar ook in reistijd. Als de reistijd belangrijk voor je is, kun je dit ook even goed vergelijken. De overtocht Calais Dover is sowieso een stuk sneller dan een overtocht vanaf Nederland.

Onderweg met de ferry Dover

Aan boord van de ferry Dover heb je veel faciliteiten. Dit geldt voor ieder schip waar je mee wilt reizen. Onderweg kun je lekker genieten van een goed ontbijt, een lekkere lunch of een mooi diner. Een groot buffet of juist in luxe dineren, tijdens de overtocht Calais hoef je niet te verhongeren. Winkelen is overigens ook mogelijk aan boord van deze ferry’s. De spullen die hier verkocht worden zijn meestal goedkoper dan op het vaste land, dus neem je portemonnee maar vast mee.

Kamperen in Engeland

Tijdens de overtocht Dover, maar natuurlijk ook op de ferry Calais is het mogelijk een caravan mee te nemen. Zuid Engeland is een prachtig gebied om doorheen te trekken. Het wordt natuurlijk niet voor niets de tuin van Engeland genoemd. Je kunt vanaf hier alle kanten op en je bent snel op de plek van bestemming. Calais Dover is dus een goed alternatief.